Leto 2008 je zame Mrtvaški ples – ki se nadaljuje…

Januar 11, 2009

mrtak

OK. Razumeti je treba, da vsi Židje niso Zionisti -Tako, kot vsi Nemci niso nacisti. Ampak Zionisti so hujši od Nacistov. V obeh primerih gre za izvoljen narod – nadarabci in nadljudje. Izrael je bil vedno nad mednarodnim pravom in vedno so si lahko privoščili ognjemete nad Arabci, ki so jih nategnili Angleži že v času Lavrenca Arabskega. In nato še 1948. In nato pošljejo Blaira reševat krizo. 

Pomislite, da so bili Partizani ravno tako teroristi (pravnoformalno). Še danes sem jim hvaležen, da so bili. Brez Partizanov bi nas preplavil isti duhamorni dogmatizem, ki žene Muslimane, Žide in Kristjane v krvavo prepričevanje svojega prav in kateri Bog je pravi. Hecno, da je ta sveta trojica iz istega golaža.

Bog je nepopoln, ker si ga je izmislil človek. In ker verjamem v kolektivni duh me je strah, da ta spaka zares obstaja. Najprej si infantni človek izmisli navideznega (prijatelja) in stvarnika, nato pa v njegovem imenu pobije in zbombandira vse, kar srce si dobrega obeta.

Izraelci so pregnali Arabce s svojega ozemlja v Gazo – nato so jo okupirali in ravnali z Arabci kot s svinjami. Pod pritiski mednarodne javnoti so se umaknili iz Gaze – tako kot so Italjani in Nemci pregnali Slovence iz Ljubljane in drugih mest v gozdove. Ko so Slovenci iz gozdov streljali na Nemce v Ljubljani, so jih obtožili terorizma in jih na takšen način tudi obravnavali.

Zakaj imate slabo vest obtožiti Izraelce kot naciste: vas krive delajo slike holokausta? Čeprav počnejo točno isto – teror, masaker in vojne zločine. Karađič je amater proti tem klavcem.

2008 je bilo najbednejše leto v mojem življenju: umrl je moj najljubši med najboljšimi prijatelji – Vilko Filač. Umrla je moja draga prijateljica Danijela. Umrlo je moje upanje in moja ekonomska varnost. Ločitev. Moji otroci so razseljeni, moje misli so razfukane. Zgubil sem tožbo proti lažnivcu in lažnivki…

Iz resno bedne situacije sem zvlekel film, ki si ga ne zasluži nihče – ne producenti, ne gledalci. Zmazek, ki je dobil svoje življenje in hkrati čudovita povest, ki se je iztrgala nerazgledanim in butastim sodelavcem (seveda jih ne bom omenjal poimensko) in pritiskom časa in denarja.

Vse je bedno – zakaj je meni naloženo, da druge prepričam, da ni tako…?

 • Share/Bookmark

4 odgovorov na temo “Leto 2008 je zame Mrtvaški ples – ki se nadaljuje…”

 1. sopor dne Januar 12, 2009 ob 03:20

  Daleč od tega, da bi zagovarjal masaker, ampak že vsak narod je bil rojen iz krvi. Čez tisoč let pravica ne pomeni več nič. Žal mi je za vse, kar se ti je (in nam) nardilu, vse skup je vedno večja jeba. Lahko smo samo veseli, preden nas požrejo prašiči. Izraelci so v tem “incidentu” pobil par sto ljudi. Kolko so jih vsak dan zaklali na primer v Kongu? Obstaja vsaj bog, ki ga lahko preklinjamo vsak dan… Ne se tolk sekirat, če gre vse v kurac, mamo vsi dobre sedeže.

 2. vinci dne Januar 12, 2009 ob 08:42

  Ta s sedeži je dobra – ampak na karti mi piše: Vrsta 13, sedež 13…

 3. G dne Januar 15, 2009 ob 16:28

  Zame si eden redkih slovenskih filmarjev, ki ima jajca in ljubezen ter zavedanje do tega, kar je film. To se pozna tudi Vampirju z Gorjancev, kakorkoli se je zaradi okoliščin že ponesrečil. V dobi impotentnih ustvarjalcev se divje boriš za svoje ideale. Dokler boš tak, boš mnogim (meni) nekaj pomenil.

  LP

 4. Tamara dne Februar 1, 2009 ob 11:01

  13 je lepo število. Ega sončka med snežinke zate.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !