SREČA & INFORTVNIVM

Marec 31, 2008

infortvnivm.gif

Zapletal se je v neverjetno komplicirano konstrukcijo vrvja, ki se je vila od tistega prekletega oblaka, ki ga je ves čas vlekel za seboj. Ploha neverjetnih naključji, spletov okoliščin in podobnih padavin ga je bičala po obrazu, kjer so trepalnice le za silo zadrževale povodenj situacij, ki so mu polzele raz obraz. Oblak je bil njegov spremljevalec in zasledovalec.

Čeprav nič kriv: kot vsak, popolnoma navaden oblak iz družine kumulusov, je tudi on rad reševal križanke med eno in naslednjo nevihto. Rad je zbijal šale in je bil nasploh družabno nastrojen, če ga ne bi ON vedno odvlekel drugam, ko je bilo najbolj zanimivo. Kaznovana sta bila en z drugim: oblak z NJIM in ON z oblakom. Oblak se ni zavedal svoje pomembnosti in je bil prepričan, da je le usoda tista, ki ga veže na tega nesrečnika, ki mu je deževati po glavi in po občutjih prav vsakdan.

V nasprotju z oblakom, pa se ON ni hotel vdati v usodo. Zdelo se mu je nepravično, da ima prav on to gmoto zavezano za gleženj, ki ga spremlja korakoma in vedno od nekdaj, pa prav do danes. Vedno znova je preizkušal srečo in naključja in situacije in priložnosti… in vedno je ostal le on, na močnem dežju in oblak, ki je: nič hudega sluteč, le izpolnjeval svojo danost.

 • Share/Bookmark

4 odgovorov na temo “SREČA & INFORTVNIVM”

 1. metereolog dne April 1, 2008 ob 21:40

  hja, Vinci, Oblaki so. treba jih je imeti rad in nositi dežnik s sabo.Dokler se vreme ne spremeni na bolje.good.luck. :)

 2. Tamara dne April 2, 2008 ob 22:43

  Kaznovana sta bila en z drugim: oblak z NJIM in ON z oblakom. in vedno je ostal le on, na močnem dežju in oblak, ki je: nič hudega sluteč, le izpolnjeval svojo danost.

  :) Lepo.

 3. Sanja Benko dne April 9, 2008 ob 18:05

  kazen ? vedno te kazni.Lahko je KAZNOVATI.

 4. vinci dne April 10, 2008 ob 03:16

  Ahh: lahko si je prislužit kazen – celo nehote: mnogo težje jo je priznati in odslužiti.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !