VIKTOR

Marec 25, 2007

Načelno je italianska raličica Viktorja Vinci (slovenska pa Zmago). Ne glede na vse je Viktor za NMK v mojih rokah (prav priskledniško sem si ga uzurpiral).

P.S.

Spet sem že pred leti napisal (v dnevnikih za Delo) označko* USPEŠNI BOSANEC. Ne gelede na to, da se je sicer (pogojno) pritožil na karakterizacijo, jo bom na tem mestu ponovil, le naslov bom spremenil. Mota se mi sicer naslov ŠVEDSKA BAKLAVA in sicer zato, ker je enkrat izjavil, da je termin slovenski film takšen, kot na primer švedska baklava. Seveda se je par let kasneje globoko opravičil in sicer vsem Švedom, ki delajo baklave. In kljub temu, da se pripravljam še letos speči eno od teh švedskih baklav upam, da bo prav zaradi njega vsaj južno švedska.

USPEŠNI BOSANEC

Najduhovitejši macho med zglednimi družinskimi očeti. Eden izmed tiste generacije, ki je hodila v disco ne-plesat. Plesat se za pravega mačota jasno ne spodobi in pravilo je bilo: stati nekje ob steni s steklenico piva v roki, z drugo roko v žepu, s cigareto v kotičku ust, z usti v ciničnem nasmehu, ves ples pa se je skoncentriral v na videz nemarno tapkanje s čevljem ene noge po tleh. Besedni šahist. Zanj je pogovor kot partija šaha. Previdno in pozorno polaga stavke v pravilnem zaporedju in te na koncu matira s šalo, cinizmom ali pa z emocijo. Nedokončane pogovore odnese s seboj domov in jih tam analizira ter nadaljuje besedni gambit naslednjič, ko te sreča – čez dan, mesec ali par mesecev. Kot da se partija nikoli ni končala. In si doma izmišljuje odgovore na hipotetična vprašanja, ki mu jih zastavljajo. In ko se vprašanje v resnici pojavi: bomf – odgovor kot iz puške, zapakiran tako, kakor da si ga je ravnokar izmislil. Verjetno ima pripravljene odgovore za več vprašanj, kot ima Kasparov rešitev za posamezne otvoritve. Na milijone. In mogoče ga ne bo nihče vprašal vseh teh vprašanj in bodo odgovori ostali spravljeni kot figure v zaprti šahovnici. In mogoče Kasparovu ne bo treba nikoli odigrati odgovora na lovec e6. Toda onadva sta pripravljena. In genija.

 • Share/Bookmark

6 odgovorov na temo “VIKTOR”

 1. pet-in-g-seks dne Marec 25, 2007 ob 19:28

  hehe, PRAV JE TAKO.

 2. TurboMan dne Marec 25, 2007 ob 19:29

  vinci, z lepim se hvališ. viktorji so malomeščanski …

 3. had dne Marec 28, 2007 ob 11:02

  vinci: cestitke! kater je ze to?

 4. kiara dne Marec 28, 2007 ob 18:09

  ma se mi je zazdelo, da ti ga Pokorn ne bo hotu dat z rok… :)

 5. irenca dne Marec 28, 2007 ob 19:40

  Čestitke!

 6. roza dne April 24, 2007 ob 23:43

  A veš kdaj so bli že viktorji… te pogrešam…

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !