SVETOVNI DAN BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI

November 25, 2006

Upam, da ga praznujeta tudi moji dve sodnici – tista, ki me je že obsodila v Kopru, ker sem branil žensko, in tista v Ljubljani, ki mi bo naložila denarno kazen za to isto dejanje.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov na temo “SVETOVNI DAN BOJA PROTI NASILJU NAD ŽENSKAMI”

 1. pet-in-g-seks dne November 25, 2006 ob 03:19

  Sex Blog pravi : Hej, si ti zmešan, da tepeš žensko?

 2. Ninočka dne November 25, 2006 ob 07:18

  In poleg fizičnega, koliko je še ostalega… Kaj je najbolj hecno, da ženska obsodi človeka, ki brani žensko pred nasiljem nad njo… Ne štekam.

 3. mijau dne November 25, 2006 ob 11:03

  Nasilje je nasilje – vseeno koga nad kom. Zato bi bil dovolj dan boja proti nasilju.

  Zamislite si, da bi imeli en dan boja proti nasilju nad ženskami, naslednji dan bi bil dan boja proti nasilju žensk nad moškimi, sledil bi mu dan boja proti nasilju nad otroki, pa nasilja otrok nad starši, pa nasilja otrok nad drugimi otroki, nasilja nad drugače mislečimi (tu bi bili všteti nogometni navijači)…

 4. kinkitone dne November 25, 2006 ob 22:07

  @mijau Že, že, samo nasilje je preveč splošen pojem. Pomoje je že dobro, da se osredotočamo tudi posebej na nasilje nad ženskami, saj se nekako večina žensk težje brani kot večina moških. Pa tudi nasilje v smislu npr.preglasne glasbe v lokalu ali preveč nasilna vizualna sporočila ne padejo v isto kategorijo kot ženska, pretepena od pijanega moža.

 5. moonsmission dne November 27, 2006 ob 15:54

  Ne zdi se mi nič narobe, če imamo več dni na leto namenjenih boju zoper različne vrste nasilja nad različnimi šibkejšimi skupinami, ki pa niso samo ženske. Nas vsaj spomnijo in sproti opozarjajo, da za nobeno nasilje ni opravičila.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !