ZGLEDA, DA SEM NAJEBAL!

November 11, 2006

Ne morem se otresti občutka, da je ta subjektivna prizma narcisoidna. Ampak kako naj drugače gledam stvari, kakor skozi svojo glavo?

Danes se baje ne sme govorit, koga naj bi se volilo – ne vem pa, če odredba govori tudi o tem, da bi se govorilo koga naj se ne voli?

Pavle Rupar ima za stranko zelo zgovorne začetnice. P.R. in to kar začetnice govorijo, to on za stranko tudi počne.

Pretepača žensk je javno podprl predsednik stranke. Še zadnje upanje, da bi bil na sodišču oproščen, ker sem branil eno od pretepenih, so splavale po vodi.

Kot sem dejal že v uvodu – zgleda da sem najebal. Pa ne samo zaradi sodišča. Zaradi vsega, v kar se je tale svet spremenil in to v borih petnajstih letih. Vse je sicer posledično, vendar nič manj ne razočara. Cerkev se je tisočletja tudila, da bi ljudje ostali nepismeni, saj jih je tako lažje obvladovati.

Kapitalizem si je izmislil novo foro: kar je reformacija (zgolj kar se tiče opismenjevanja – da ne bo pomote) zajebala in pokvarila ljudi do te mere, da so se z novimi informacijami začeli spraševati o smislih in nesmislih, je treba seveda popraviti, saj je razmišljujočo množico težje obvladovati. Kapitalizem si je izmislil resničnostne šove. To je najučinklovitejše orožje proti inteligenci. Mladino je potrebno prepričati, da lahko vsakdo postane zvezda, ne glede na to, kako netalentiran, neduhovit, neizviren in nepomemben je. Mladino je treba prepričati, da je trinajst natakarjev, ki povozijo prijateljstva v dirki za denarjem, gibalo življenja. Da je to prav in da je to edina pot. Trinajst neukih, netalentiranih in praznih gladiatorjev je bilo poslanih v areno in kot v antičnem Rimu vaši palci odločajo o njhovi usodi – s to razliko, da so vaši palci na mobilnih telefonih. Koncept je (grozljivo) popolnoma isti: v antičnem Rimu so gladiatorske igre uprizarjali, da bi pomirili nezadovoljno drhal, ki je kričala:”Kruha in iger”. In videti je, da tudi današnjo drhal zanima popolnoma isto. Kaj se je zgdilo z Lepoto in Resnico? Je res tedenski izkupiček postal merilo za vse?

Zgleda, da sem najebal! Ne najdem se več v te džungli praznine in lobotomije.

Ave imperator, morituri te salutant – pozdrav gladiatorjev vladarju pred bojem, ki pomeni: Pozdravljen “zavojevalec”, tisti, ki bodo umrli te pozdravljajo, se bo rahlo spremenil. Sodobni gladiatorji bodo obstali (vsaj tiste tri mesece, dokler jih bodo preživljali vaši palci), vsi ostali, ki pa smo si predstavljali, da je življenje več kot le preživetje, pa odhajamo.

Ave Verum et Formositas, morituri te salutant!

 • Share/Bookmark

4 odgovorov na temo “ZGLEDA, DA SEM NAJEBAL!”

 1. Dajana dne November 11, 2006 ob 08:42

  Bravo. Ne moreš imeti bolj prav.

 2. martin dne November 11, 2006 ob 10:08

  Vsi slavni, vsi enakopravni. Problem je predvsem v tem, da nam zapovedujejo, kaj potrebujemo. Seveda zgolj to, kar prinaša piramidalne zaslužke. Gledališča in knjižnice pa prazna. Razen seveda pri sponzoriranih predstavah, pri iskanju psiholoških priročnikov in literature kakšen dan pred izpitom. Še dobro, da si prevedel, ker bi se našel kdo, ki bi rekel: a zdej nej pa še po guglnu išem prevod, al kaj!

  Čeprav mislim, da so blogi nastali predvsem s pomočjo mislečih, ki težko najdejo sorodno dušo. Ker te prehitro odhajajo.

 3. martin dne November 11, 2006 ob 10:11

  Vedno, ko kaj slišim/berem o tebi, se spomnim na “Vinči, Vinči, nej še mrejti”, ali nekaj takega. Kaj veš o tem ali kdo drug od kod to?

 4. pet-in-g-seks dne November 12, 2006 ob 01:02

  ne obupaj(mo). mogoče pa spet dočakamo kakšno revolucijo … (pa ne v tistem slabem pomenu besede)

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !