MI NISMO KAUBOJI

November 9, 2006

sittingbull.jpg johnwayne.jpg

Kot majhen sem odraščal ob vestrnih – imel sem še to srečo, da sem živel nad Kinoteko, tako da materiala nikoli ni zmanjkalo. John Wayne-ov:” Vada ja vant?” in njegov odnos do sveta, ljudi, žensk in indijancev se je očitno močno zakoreninil v zavesti naših ljudi. Cigani iz Ambrusa so kot Indijanci plemen Lakota (kakšno dvopomensko ime), ki so jih z njihovim poglavarjem Sedečim bikom nategnili in mu niso dovolili nazaj na Little Missouri River, ampak je moral v Standing Rock Reservation. O Indijancih so govorili podobno – da so umazani, da kradejo, da se ne asimilirajo ipd, kot o naših Ciganih. In nato so se našli vodni viri in rudninski viri in ne vem kakšni viri že in so preseljevali Indijance do onemoglosti. Tudi takrat se je našel kakšen duhovit politik, ki je rekel: “Pa mi vi povejte za cenejšo rešitev. General Custer je že mrtev, ali naj vzdržujemo cele regimente konjenice na nevarnih območjih?” In seveda gromki aplauzi ob takšnih neumnostih. In linči in “volja ljudstva”, ki je sinonim za drhal.

In se spomnim John Wayne-a, ki je bil (med drugim) tudi šerif v Trzichu in je počil vsakega na gobec, ki je mislil drugače.

John Wayne je umrl za rakom na želodcu 11 Junija 1979 – njegov duh pa živi dalje.

P.S.

Seveda je bil John Wayne, oziroma tisto, kar je predstavljal, izmišljen lik (čeprav je seveda zares živel in se rodil kot Marion Robert Morrison), Sedeči bik pa na žalost kruta in še kako aktualno realna figura.

P.P.S.

V Sloveniji urad za zaposlovanje (zaradi silnega navala) postavi robotizirane boxe za avtomatsko zaposlovanje, imenovane RBZAZ. Pride starejši občan.

OBČAN:”Dober dan”

RBZAZ:”Dober dan. Koliko ste stari?”

OBČAN: “59 let”

RBZAZ: “Ali kadite?”

OBČAN: “Da.”

RBZAZ: “Zbogom.”

Nato pride mlajši, lepo oblečen občan.

MLAJŠI OBČAN:”Dober dan”

RBZAZ:”Dober dan. Koliko ste stari?”

MLAJŠI OBČAN: “27 let”

RBZAZ: “Ali kadite?”

MLAJŠI OBČAN: “Ne.”

RBZAZ: “Ali pijete?”

MLAJŠI OBČAN: “Včasih kakšen kozarček.”

RBZAZ: “Zbogom.”

Pa se pred RBZAZ-om pojavi Cigan.

CIGAN: “Dobar dan.”

RBZAZ: “Zbogom.”

 • Share/Bookmark

19 odgovorov na temo “MI NISMO KAUBOJI”

 1. had dne November 9, 2006 ob 08:33

  RBZAZ: kruto, vendar realno..

 2. majakrizaj dne November 9, 2006 ob 09:38

  ena majčkena razlikica je Indijanci so bili avtohtoni prebivalci belci pa priseljenci v Sloveniji so Romi priseljenci belci pa avtohtoni prebivalci

  Romi v Ambrusu so priseljenci 12 let, ki hočejo ostati nepismeni, govorijo pa srbsko.Ves čas so imeli na izbiro brezplačne šole,zdravstvo in podporo.

  Indijanci niso bili nikoli v enakem položaju.Zato je primerjava absurdna.

 3. Dajana dne November 9, 2006 ob 10:10

  Majakrizaj hahahaha

  1.Romi so avtohtoni slovenski državljani, tako kot Slovenci. Od kje pa so se Slovenci priselili v 6.stoletju? Romi govorijo srbsko????? Vau, a zdaj pa so Srbi ali kaj. Romi nočejo ostati nepismeni. Pismo, če tako berem te odgovore, se ne čudim, od kje Slovencem ksenofobija – poglej to: Problem za ksenofoba

 4. vinci dne November 9, 2006 ob 11:19

  Draga “majakrizaj”, seveda Indijanci niso kot Ambruški Cigani. Predvsem so veliko dlje stran od tebe in ti ne predstavljajo neposredne “nevarnosti”. Skoraj leto dni sem živel v Kanadi in sem videl prave Indijance, o katerih njihovi sosedje govorijo podobno – nočejo v šole, nočejo vsega kar se jim ponuja in podobne idiotizme. Kanadski Indijanci imajo srečo v nesreči, da je Kanada pravna država, da je resnično socialna država in da ne popušča drhali in lažnivim “socialnim” politikom. Sedaj mi povej eno stvar: glede na napisano mi nisi preveč všeč – ali naj te zdaj naženemo kam drugam? Misliš da bi bila to rešitev.

 5. martin dne November 9, 2006 ob 11:32

  Iskreno: ko sem videl tvoj blog, sem si rekel, ah, spet se bo nekdo napihoval in nam kakal na glavo. Po teh nekaj tvojih prispevkih lahko rečem tisto znano (ki so jo sicer okarakterizirali za neintelektualno): KAPO DOL! Bravo.

 6. roza dne November 9, 2006 ob 13:26

  Jest mam Dejana, ti pa majokrizaj…

 7. majakrizaj dne November 11, 2006 ob 08:44

  Imate prav na današnjem ozemlju Slovenije je stoletja vladala praznina.Prišli pa so pijanci in kurbe v spremstvu različnih vojska.Danes pa živijo potomci Yugoslovanov. Z vami se strinjam zato, ker vsak dan berem koliko prijaznih Yugoslovanov pomaga Slovenskim družinam v stiski, poplavah,plazovih, požaru…..koliko Yugoslovanskih gospodinj je speklo kolače in koliko Yugoslovanskih zidarjev ( ki so v družbenih stanovanjih) je pomagalo na kakšni kmetiji.Ja, vso dobroto, solidarnost in prijazno besedo namenjeno Slovencem se opisali v premnogih komentarjih.Tudi jaz sem bila v Kanadi in kriminalcev ne nagrajujejo.Tudi v EU niso tako solidarni kot mi.Ne nakladajte in vzemite pod svojo streho begunčka, tako kot sem ga jaz, pa se bova takrat pogovarjala.

 8. martin dne November 11, 2006 ob 10:18

  Majakrizaj, kaj želim, da napišemo? Sam sem slišal veliko čudovitih opičjih izrazov. Čistokrvnih opic seveda.

 9. majakrizaj dne November 11, 2006 ob 11:17

  No pa da ti še ena opica rasvetli obzorje: Ko sem pred 20 leti na cesti dveh cesarjev stala z odločbami za rušenje 23 hiš, brez urejene kanalizacije na vodnem zajetju Ljubljane, so bili prebivalci ogorčeni, solidarnost in popuščanje je do danes brodilo že 380 hiš.V Tomačevem podobno videno in tudi izpeljano….Lavrica…ista zgodba…Rakova Jelša še huje. Med tem ko rušim Slovencu garažo, ograjo ali pasjo uto,z vašo propagando strpnosti za ritjo rastejo naselja! Morda sem res drugače misleča, verjetno ne spadam na Blogos, preveč sem videla.Jaz sem plačala vse račune.Vi jih pa še boste.Če je sploh še kaj Slovencev.

 10. martin dne November 11, 2006 ob 11:26

  Draga Maja, nihče te ne podi. Treba je tudi vedeti, zakaj se določena skupina marginalizira in ustanavlja divja naselja. Saj tega nismo izumili v Ljubljani. Praviš, da si bila po svetu. Potem veš, kako taka naselja rastejo drugje. Mene je samo zanimal tvoj južni prag tolerance. Hvala.

 11. opica dne November 11, 2006 ob 16:50

  draga majakrizaj, tudi jaz sem potomka jugoslovanov (mimogrede, od kdaj se jugoslovan piše z y?). še več. sama sem bila rojena v jugoslaviji. v šolo se mi nikoli ni zares ljubilo, pa je bilo (jebiga) treba hoditi. če se da, pomagam ljudem in živalicam in sem sploh eno prijazno bitje. boš tudi mene dala izgnati?

 12. vinci dne November 11, 2006 ob 19:04

  Pa kaj ti je, za boga, majakrizaj. Star sem 43 let in sem se rodil v Jugoslaviji očetu slovencu in mami, katere oče je bil Cigan. In sem še vedno Jugoslovan s Slovenskim potnim listom. In sem Cigan. In sem svetovljan. In Slovenec. In če je treba Bosanec in Culukafer. Upam, da nisi vzela begunčka zato, da boš stresala vso svojo frustrirano grenkobo na njega – če je tako, to dejanje ni niti malo plemenito. Govoriš o izkušnjah z grenkobo in vseeno imaš očtno službo, v kateri rušiš ljudem tisto, kar so verjetno trdo zaslužili (ne glede na to, da je ilegalno), hkrati pa bi morala delati v Sečoveljskih solinah z vsem soljenjem pameti, ki se ga greš. Včasih so takšnim državnim uradnikom rekli rablji (n vredno se je vprašati, kakšna država in kakšno delo ti daje kruh) In kljub vsemu – izvoli, bodi nestrpna, bodi to kar si. Spoštujem tvoje mnenje in te nočem prepričati v nasprotno. Adolf Hitler je imel idejo, ki se ji je službeno reklo: Končna rešitev. Gospod je že začel uresničevati svojo plemenito idejo in ti je hotel ta svet napraviti veliko bolj “majakrizajevski”, pa so ga grobo prekinili (ti zavezniški prasci ti). Ampak ne na mojem blogu – tukaj bomo vse ljudožrce požrli s kostmi vred, vse nasilneže bomo na gobec in do vseh nestrpnežev bomo nestrpni :-) . Lahko pa se dobiva in te objamem in potolažim, da boš vedela, da se imajo ljudje med seboj lahko tudi radi.

 13. Piramide » Blog Arhiv » Kričimo!!!! dne November 12, 2006 ob 08:38

  [...] Preberite si Vinčijev blog, ki govori o Indijancih in Romih. Zanimivi pa so – že spet komentarji. …………………………………………………………….. [...]

 14. majakrizaj dne November 12, 2006 ob 08:58

  Predlagam, glede na vaše polne hvale dobrote zberite denar in delovne roke pa pomagajte Romom iz njihove stiske.Naučite jih slovensko, reda in preživetja. Jaz sem s svojim denarjem in z delom velikim sirotam že pomagala.Vi pa se samo širokoustite v pisani besedi: Alo, gremo na delo AKCIJA ! Pa poročajte o rezultatih prosim ! Dokažite z dejanji da niste samo Yugoslovanski nakladači !

 15. vinci dne November 12, 2006 ob 09:40

  majakrizaj, s tabo je nekaj močno narobe. Hvalisaš se in se tolčeš po prsih češ, kaj vse si storila – se pravi: imajo tvoja dobra dela nek namen, niso storjena iz altruizma, temveč zato, da bi verjetno prikrila nekaj močno črnega, kar se skriva globoko v tebi in s tabo upravlja. Od sedaj naprej boš na mojem blogu pisala samo pozitivno in hvaležen ti bom za to.

 16. Ninočka dne November 17, 2006 ob 13:23

  Majakrizaj bi se dobro razumela z mojim optimistom.. to ni res, vcasih preberem komentar in se vprašam, se mi spet kaj sanja pri belem dnevu…

 17. ikari dne November 19, 2006 ob 10:00

  To je problem levih spevdo intelektualcev:resnico “nategnete” zato da ustreza vašim “uberspant” (za ta izraz poglej Gospodo Glembaji) pogledom. Sevede je lepo pridigat o SVOJI STRPNOSTI. Ampak, ko povprečen levičar govori o desnici, je vedno prerpičan, da je nestrpna in maščevalna.Dejmo samo primer. Kljub temu, da so bili oblast v prejšnjem mamndatu, kljub lastni večini, niso rešili vprašanja “iizbrisanih”? Kako to? Danica, zvezdna pijanka, je štiri leta obljubljala to famozno Đamijo. Potem pa je zadnji dan mandata podpisala dokumente za Nunciaturo. Beda no. Priznat, da veste kje je kdo pokopan, bi pomenilo priznat lastno krivdo za poboje, taga pa levica ne zmore. Pač nimate dovolj človeškjega dostojanstva. Zato je laže nabijat od enih kvazi romov.

 18. vinci dne November 19, 2006 ob 20:24

  Prav imaš Ikari. Meni se tudi zdi, da je tako.

 19. neferete dne November 20, 2006 ob 02:50

  majakrizaj: 1.)Jugoslavija se pise z J in ne z Y, ker si v svoji Sloveniji. 2.) Dvignila si mi pritisk na 200/100, kr si ocitno slovenska plavolaska oz. blondinka 3.) Pojdi pod nujno k psihijatru! Hvala

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !